Grönt och brunt och gult...

Fick två nya tyger på posten idag, köpta på Tradera i veckan.

Det högra och det nedersta på den första bilden är de nya tygerna. Övriga tyger har jag haft ett tag, men jag tror inte jag har visat dom i bloggen tidigare...
 
Frågan är bara när jag orkar dra fram symaskinen igen. Ska dock försöka få till ett förkläde snart, för det önskade sig min mormor av mig så det ska hon få i födelsedagspresent!

Syltburkarna

Jag har länge varit sugen på de här superfina sylt och marmeladburkarna i serien Pomona från Arabia. Det finns massor med olika dekorer, jag gillar bäst de med äpplen, lingon, blåbär och apelsiner. Problemet är bara att de inte direkt är billiga... En burk brukar gå på mellan 200-400 kronor på Tradera, och vill man ha ett par burkar så blir det tyvärr lite dyrt. Får hålla utkik på loppisar, men har aldrig sett någon faktiskt...
Oerhört fina är dom i alla fall!







Svenska serviser

Den här boken borde jag egentligen redan ha i mina ägor! Jag har tittat på den länge och velat köpa den, men så har jag tänkt att det är en typisk bra sak man kan önska sig i födelsedagspresent. Och nu fyller jag ju faktiskt snart år, om två veckor närmare bestämt...


Men jag har faktiskt en tallrik av den sorten som syns på bilden, dvs Bimbo från Rörstrand. Den är jag sjukt glad för, mycket fin!

Vill du gifta dig?

Det är skottdagen och kanske borde man utnyttja den där skottdagstradtionen att kvinnor får fria. Inte för att jag på något vis tycker att det endast är män som ska fria övriga dagar, utan helt enkelt för att jag läste att mannen bara fick tacka nej om han gav tjejen i fråga en dyrbar gåva... Som någon slags muta alltså.

Jag skulle ju faktiskt behöva lite pengar, till exempel för att införskaffa en loftsäng som jag har eventuella planer på att göra. Tror att det skulle göra sig bra i min lilla lägenhet. Då skulle jag kunna ha ett skrivbord och en liten syhörna där under... Vore hur bra som helst!

Frågan är bara vem jag ska fria till, det får ju inte vara någon fattig... Och inte heller någon som säger ja. Ja, inte för att jag tror att så hemskt många skulle göra det, men det vore ju dumt att riskera att råka bli förlovad sådär bara.


Irene

Fyra fina djupa tallrikar inköpta på Röda Korset en gång för ett tag sen...

 
Irene heter dom och kommer från Rörstrand. Tycker att storleken är perfekt. Gillar inte att äta mat på flata tallrikar nämligen och jag har mest haft mindre skålar tidigare. Det här alltså en perfekt djup mattallrik! Dessutom fina. Allt blir godare på fint porslin!

I en pärm

Tänkte att jag skulle bli lite mer ordningsam vad gäller alla papper man bör ha koll på (dvs räkningar osv). Jag har de senaste åren kört på att lägga alla viktiga papper i en stor låda. Det funkar ju visserligen helt okej egentligen, allt finns på ett och samma ställe, det är bara det att man kanske måste leta i en halvtimme innan man hittar det man behöver... Så jag tänkte ändå att det är något smidigare att ha sakerna samlade i en pärm. Lite mer ordning helt enkelt.

Så, sagt och gjort. Jag rensade ur en gammal pärm från 2005, som jag tänkte att jag kunde använda. Problemen kom när jag började kolla igenom de papper som satt i den pärmen, jag hade svårt att slänga dom. Till exempel fanns mina hyresräkningar från Liljeholmen där, och jag blev helt nostalgisk och ville inte göra mig av med dom. Det kunde ju vara kul att ha, som ett minne osv...

Där och då kände jag att min svårighet att slänga saker kanske gått lite för långt. Det känns som väldigt oviktigta papper att spara, men ändå så var det jobbigt att slänga... Men jag gjorde det! Heja!

En ska bort!

Om 20 minuter börjar årets första söndagsfinal i Big Brother! Någon ska ut, mycket spännande! (Och nej, jag har inte röstat och kommer inte göra det heller...)


Jag har däremot parkerat mig i soffan, under mitt täcke, med näsdukar, te och halstabletter. Det enda jag saknar är ett nässpray... Heja förkylning!

Brun Fasan

Här är två koppar som funnits i mina ägor ett litet tag nu. Dock har de fortfarande inte blivit använda än... Det måste jag ta tag i snarast!

Brun Fasan heter dom, från Gustavsberg. Inköpta på Röda Korset för 25 kronor styck.

Glas på fot

Har börjat förälska mig i glas på fot. Har under en tid köpt på mig en liten glassamling. Udda glas, i olika antal. Gillar tanken på att duka upp till middag med udda porslin och glas. Att man liksom lite kan få välja det glaset, den tallriken och den kaffekoppen man gillar bäst själv...

Det bästa är att den här typen av glas både är fina och billiga när man hittar dom på loppis. I snitt har jag nog betalat 10-15 kronor/styck.

Nytt på väggarna

Den här hänger nu på väggen i min kökshörna. Jag köpte den i höstas någon gång, av en kvinna på en köp och sälj-grupp på facebook. Men det är inte förrän idag som den faktiskt fick en plats. Mycket fin och passar bra in hos mig tycker jag. Jag önskar bara att jag faktiskt hade ett sånt där skåp på riktigt, så att man kunde ha sitt porslin synligt... 

På gårdagens loppisrunda inhandlades två ramar så att jag kunde pyssla ihop dessa två spetstavlor. Jag tyckte att Uggle-tavlan ensam var lite för liten för att hänga ovanför soffan och det blev faktiskt mycket bättre när den fick sällskap av de här två tavlorna!

Mellon 2012 - Deltävling 4

Ikväll blev det mello på storbild hemma hos mig! Mycket trevligare än att kolla på en liten datorskärm...



Jag är nöjd med utgången. Lisa Miskovsky var en liten skräll, men kul! Danny var givet, trots att han sjöng skitdåligt idag... Sjukt snyggt nummer och bra låt!
Sen att Lotta & Chrille gick till andra chansen. Ja, det kanske vi kunde varit utan... Men överlag är jag nöjd!

Storebror är tillbaka!

Ikväll smäller det, då drar Big Brother 2012 igång! Det började ju faktiskt lite smått på bigbrother.se redan igår, med "loftet". Fyra personer bor i ett mycket litet utrymme ovanpå bigbrother-huset och en av dom kommer att röstas in i huset...

Har just suttit och kollat igenom alla deltagare, och ja... Det här kan ju bli spännande! Jag kommer att fastna, precis som förra året. Det är ett faktum.


Mellon 2012 - Deltävling 3

Det har varit en mycket dålig bloggvecka för mig ser jag nu, men det beror helt enkelt på att den här veckan varit ganska dålig överlag och då har jag helt enkelt inte haft lust att skriva om kaffekoppar och glas (trots att jag faktiskt har några nya grejer som jag inte visat...).

Men, Melodifestivalens tredje deltävling gick av stapeln idag och jag orkade inte ens bry mig om att gissa utgången, trots att jag hade lyssnat igenom alla låtar tidigare idag.. Det var liksom inte så många "wooow" som kom över mig när jag lyssnade. Känns som om dagens deltävling gjorde mig extra åsiktslös.

Jag tänkte dock skriva något om Björn Ranelid, som alla andra, men det tar liksom lite grann stopp. Jag vet inte vad jag ska säga om hans insats...?! Kommentarer överflödiga...?

Jag kan säga att första gången jag hörde bidraget asgarvade jag rakt ut en lång stund, i min ensamhet, MEN det är ändå något med Björn som tilltalar mig. Dock tror jag tror att det kan vara samma sak som också gör att jag har väldigt svårt för honom. Jag tror faktiskt att själva låten kunde tilltalat mig bra mycket mer om man sluppit det där eurodisco-kompet och den där stackars Sara Li. Det hade kunnat vara så mycket mer okej i ett annat format.

Och att jag kunde gillat det, vilket jag inte gjorde i kombon med allt annat, är ju en sak. Men tydligen gick det ju hem i stugorna också. Snacka om skräll... Eller röstade folk på skoj? Vem vet egentligen? Undrar om Ranelidska funkar på engelska, jag tänker utifall att låten skulle vinna hela skiten.


Mellon 2012 - Deltävling 2

Det är lördag och det är andra delfinalen i Melodifestivalen ikväll.


Lyssna på kvällens bidrag här!

1. Soldiers - Ulrik Munther

2. Baby Doll - Top Cats

3. I din himmel - Sonja Aldén

4. Aldrig, aldrig - Andreas Lundstedt

5. Stormande hav - Timotej

6. Shout It Out - David Lindgren

7. Det går för långsamt - Mimi Oh

8. Ge aldrig upp - Thomas Di Leva

Måste säga att den här deltävlingen känns så tråkig och intetsägande att jag inte ens orkar skriva något om varje bidrag. När jag lyssnade på låtarna glömde jag bort att det var det jag höll på med, tankarna flög iväg och plötsligt var låten slut utan att jag hade märkt det...
Men det är ju anmärkningsvärt att det ikväll är fler bidrag på svenska än på engelska... Det var nog länge sen det hände (skriver jag utan att ha några som helst belägg för detta, men jag gissar).

Jag gissar även på att Ulrik Munther och Di Leva kommer att komma till final, om inte i alla fall till andra chansen. Det känner jag mig tämligen säker på. Tycker personligen att Top Cats är skit, men det skulle kunna gå hem i stugorna. Sonja Aldén kanske kan ha en chans också, såna där smäktande ballader brukar ju kunna ta sig en liten bit i alla fall. Vi får väl se om hon ska ha en vit fladdrig klänning på sig, och dessutom en fläkt på scenen...

Det som känns spännande att se är t.ex. hur hela Andreas Lundstedts nummer kommer se ut. Jag har ju ändå alltid älskar Alcazar i Mellon. Vi får se helt enkelt, vi får se... Är sådär laddad.

Gröna delar

Några av mina Grön Anna-delar som jag samlat på mig hittills! Det är så himla roligt att samla på en viss servis, för man blir så glad när man hittar sig en ny del.

Sakerna på bilderna är införskaffade på olika ställen och sätt. Den största tallriken har jag fått i julklapp av pappa, förrättstallriken har jag fått av Hanna, assietten har jag köpt på Myrorna och koppen har jag köpt på Tradera.

Och visst syns det att de är tillverkade vid olika tillfällen, att de är olika mycket använda, att färgerna är väldigt olika. Men det är mest charmigt tycker jag. Dessutom blir det så spännande att fundera på vilka olika människor som haft de här tallrikarna och kopparna, i vilka hem de har funnits och vilken mat man ätit på dom och om man haft mjölk eller kaffegrädde i kaffet...

Odiskat finporslin

Gårdagens kafferep innebär idag ett lite mindre diskberg på min bänk.

Dock har jag ju tidigare kommit fram till att ju finare porslin, desto roligare blir det att diska! Alltså, inte jättejobbigt idag...

Tre frimärken senare

Idag skickade jag två vykort och ett brev på posten. Inte varje dag det händer, och det är ju ändå så kul att få lite gammal hederlig post så jag borde kanske bli bättre på att skicka. Förhoppningsvis kan man då få ett svar... I vilket fall som helst är chansen större att få kul post om man själv skickar.

Här är vykorten jag skickade. Tantvarning? JA! Men det var också till min morfar och till min mormor korten skickades.

För övrigt frågade mannen på pressbyrån om jag verkligen hade så många kompisar, när jag bad att få köpa tre frimärken...

Sigge & lapptäcket

Här kommer bildbevis på att Sigge, min nyaste systerson, nu har börjat använda sitt lapptäcke som han fick av mig. Ja, han fick ju det faktiskt långt innan han var född, men nu kan han som sagt använda det... 

 
(Bra matchat med elefant-tröja...)

Fyra tankar

Jag har bara fyra grejer att säga om gårdagens Mello-deltävling;

Vad hände med de där små filmerna innan bidragen? Tog SVT:s budget slut?

Loreens nummer var outstanding! Mycket, mycket snyggt, bra och annorlunda. Heja!

Det går inte att ogilla Sean Banan fullt ut, jag kan ärligt säga att jag försökte, men inte lyckades...

Det ser lovande ut för årets Mello-veckor! Både vad gäller upplägg, programledare och bidrag.


Arkad, Tim & Anna

Igår var det lördag och det sög ju såklart i loppistarmen och eftersom jag befinner mig i småland, så åkte jag och min syster Loppis-Linda (som för övrigt handlade sina första second hand-prylar igår) på Loppisrunda! Vi var på Erikshjälpen i Vrigstad, Erikshjälpen i Sävsjö och hade dessutom sådan tur att det var loppis på Kulturhuset!

Ska man sammanfatta loppis-utbudet i Sävsjö-trakten så kan man säga att det finns färre butiker och ställen än i Örebro, men hittar man väl något så är det sjukt mycket billigare! Jag måste säga att jag gjorde några fynd.
Eftersom jag framkallat några bilder som jag ska ha på min fotovägg så letade jag efter ramar. 5 kronor styck typ. Mycket billigt! Dessutom två plåtburkar för 10 kronor styck.
 
Sen hittade jag lite tallrikar. Sju stycken kaffefat Grön Anna (Rörstrand), en assiett Tim (Rörstrand) och två tallrikar Arkad (Gefle).

Att jag köpte alla sju kaffefaten med Grön Anna-dekor handlar om att jag under förra helgens loppisrunda i Örebro hittade ett ensamt kaffefat på Bra & Begagnat. Tror det kostade 25 kronor. Jag köpte det inte, men hittade senare en udda kopp på Myrorna... Jag ångrade ju då såklart att jag inte köpte det där fatet, så när jag hittade dessa sju fat så köpte jag dom. Dom kostade nämligen bara 5 kronor styck! Och hittar jag udda koppar någon mer gång så har jag ju fat...

Mellon 2012 - Deltävling 1

Ja, men då var det ju äntligen dags för den bästa perioden på året; Veckorna med Melodifestivalen! Dock har jag i år förberett mig riktigt, riktigt dåligt... Har koll på vilka artister som tävlar ikväll, men dålig koll överlag. Tänkte dock göra något åt det då jag faktiskt tycker det är kul att ha lite mer koll.


Här kan man lyssna på låtarna till kvällens delfinal!

Har lyssnat igenom alla låtar och ja, en liten tanke bara;

1. Sean Den Förste Banan - Sean Banan
Trots att jag fullkomligen hatar Sean Banan så måste jag acceptera att alla kids älskar honom, och också att hans låtar sätt sig på hjärnan. Låten är faktiskt delvis lite kul, tycker dock inte att den är lika catchy som vissa andra av hans låtar. Men det är ändå ingen tvekan om att han kommer klara sig bra ikväll... Snälla föräldrar, göm telefonerna!

2. På väg - Abalone Dots
Eftersom Mellon till typ 75% handlar om det sceniska och 25% om låten, så kan man ju tänka att man hoppas på en liten show när man hör denna låt. Dock lär det ju utebliva. Jag själv tycker att detta är ganska bra. Framför allt gillar jag trenden som växer stort nu; att fler och fler sjunger på svenska. Denna låt är ganska typiskt något som kunde varit med i Mellon för ett par år sedan men då på engelska. Men oavsett det så kommer denna låt i detta startfält troligtvis falla i glömska ganska så omgående.

3. I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)
Som någon sa på radion igår, det känns som att den här låten drar mer åt det håll The Moniker vill vara, "Oh my god" från förra året, kanske inte representerade precis det han egentligen vill göra. Det kommer tydligen också bli mindre "show", inga klädbyten, ingen avancerad koreografi osv. Dvs låten rakt upp och ner och en mer stilren show enligt honom själv. Man kan ju tänka sig att hans framgångar från förra året kommer hjälpa honom i år, men jag vet inte. Jag är tveksam. Tycker att låten absolut är helt okej, men den sticker inte ut och jag tror kanske inte han kommer så långt....

4. The Boy Can Dance - Afro-Dite
Haha! Det är ju roligt bara det att Afro-Dite gör comeback i Mellon. Hoppas dom kör igen om 10 år...
Jag gillar ändå att vi får en riktig, klassisk discodänga! Sen ska det bli intressant med deras kläder, koreografi och framför allt hur sången kommer låta live! Men dom är väl vältränade, åtminstone Blossom, så det ska dom väl klara. Sen hur bra det är egentligen, det vet jag inte direkt... Men kul! Jag tror dom kan klara sig en bit faktiskt.

5. Mystery - Dead By April
Jaha, det här kan ju bli spännande. Men jag tänker att folk som egentligen gillar denna typ av musik inte gillar Dead By April. Jag tycker det känns som att dom verkligen försöka kompensera upp det hårda med lite för smöriga delar, ett typsikt schlagerstick och dessutom en höjning på det. Snälla, det är inga krav på höjningar! Det passar verkligen inte in. Det blir lite väl mycket i min smak. Men visst, det finns säkert folk som gillar det här också, men jag undrar vilka? Inte dom som gillar hårda grejer i alla fall... Jag tror inte på detta, men kanske får jag äta upp det...

6. Salt & Pepper - Marie Serneholt
Ja, Marie Marie... Hon brukar ju sjunga riktigt illa live, så det kommer hänga mycket på det för min del. Jag kan känna att detta är sjukt intetsägande och tråkigt. Lite för hurtigt för att bli coolt också... Nån som har lust att bugga? Nej, det här går verkligen bort. Hej då.

7. Jag reser mig igen - Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Jag kan för det första gissa på att min pappa kommer att gilla detta. Sen kan nog även jag tycka att det är ganska gött på det sättet att man kommer bort från Schlager-glittret, koreografin, perfektionen osv. Jag är lite trött på sånt nu för tiden faktiskt. Kanske kommer man närmre något annat, jag tror Thorsten känner för musiken och inte har fokus på att allt ska vara perfekt. Jag tror att detta kan gå okej-bra. Generationen född på 50- och 60-talet tror jag kan falla för detta. Men varför dansbandsfeeling i samband med höjningen på slutet? 

8. Euphoria - Loreen
Loreen har nog fördel från förra året. Hennes låt gick inte så bra i Mellon då, men sen slog den ju stort. Och nu vet folk verkligen mer vem hon är. Och kanske har hon lärt sig saker från förra året, t.ex. att vara lite mer öppen mot publiken, inbjudande i sitt scenspråk på nåt vis. Får hon till det sceniska bra kan det nog bli mycket bra. För hon sjunger ju sjukt bra! Sen kanske jag inte älskar låten just på första lyssningen, men den växer säkert lite grann...


Så en sammanfattning blir att jag tror på Loreen, Thorsten, Afro-Dite & Bananen. Men exakt i vilken kombo får vi se...

Tunnbröd in da stekpanna!

Idag har jag bakat tunnbröd till min bönegrupp/hemgrupp/husgrupp (whatever vi kallar oss) som var hos mig idag. Tyvärr fick jag inga bilder innan dom åts upp, men jag använde det här receptet och dom blev nog faktiskt ganska goda!

Det störda med mig är att jag alltid ska prova en massa nya recept varje gång jag ska bjuda på något... Och det kan ju bli lite hur som helst, eftersom jag verkligen inte är en bagare (eller kock), men idag blev det bra! Så tunnbröd kan jag absolut tänka mig att göra igen!
 
Men de senaste gångerna jag har bakat, så har det faktiskt blivit ganska bra. Det kanske har hänt nåt, jag kanske har blivit liiiite bättre. Eller så har jag bara fått mer bakerfarenhet. Kanske är det så enkelt. Det vore ju kul iaf, för det är ju kul att baka!
 
Snodde en bild från receptsidan. Mina blev kanske liiiite brunare (okej, några blev kanske till och med lite småbrända, men absolut ätbara!)

En tävling

Jaha, sånt här brukar jag inte göra i min blogg, men nu gör jag det! En av mina favvobloggar har tävling/utlottning och man kan vinna mycket fina grejer. Hemsytt, fint och trevligt!
Tävling hos Nusse!

RSS 2.0