Kakbak!

Har blivit lite bakat till nästa veckas semester på Öland! Vi brukar ha med fika till stranden osv, och då är det gött att ha lite hembakt och slippa köpa varje gång. 
 
 
För övrigt är det bara 3 jobbdagar kvar nu. TRE! Det borde jag klara av... För sen blir det semester, tack och lov! 

23 / 30

Ett tydligt sommartecken för mig är när det är för varmt att sova med täckte, så att man bara kör med påslakanet. Det blir premiär för mig inatt, sommaren kom alltså till slut... Välkommen! 
 
Hoppas bara på att den stannar ett par veckor till så att jag också kan få lite värme och sol. För snart är det faktiskt dags för semester, bara 7 jobbdagar kvar! 

Hyllpapper!

Hittade lite fint hyllpapper i en gammal byrå hemma hos mormor. Det har troligtvis legat där i typ 60 år och var helt orört och i fint skick. Jag blev så glad! Jag tycker det är så kul att tänka på vem som hade byrån som pappret låg i, hur personen valde pappret och vad som legat i lådorna... Det finns så mycket okänd historia i alla dom här gamla grejerna man samlar på sig... 
 
Nu ligger pappret i min "nya" byrå (som jag hämtat i den där damens lägenheten som jag fyndat en massa från) tillsammans med min samling av bestick med skaft i bakelit. Hittills har jag förrättsbestick och teskedar. Knivar och gafflar är köpta på Östregårds antik och loppmarknad och skedarna är från damen... 

Ugglorna (som är salt- och pepparkar) och lampan kommer också från damen. Jag har gjort många fynd där! Porslinet har jag hittat på lite olika ställen, vissa har jag visat förut och andra inte. Det är en anonym kopp längst till vänster, sen en Bimbo-kopp på Tim-fat, en Forma-kopp på Spisa Ribb-fat, en Tim-kopp på Aslög-fat och en kanna som heter Anemon. Allt från Rörstrand utan Spisa Ribb-faten som kommer från Gustavsberg. 

Schackrutan

Bakade schackrutor för första gången på väldigt många år. En trevlig liten kaka! 
Bakade även några muffins till stackars morfar som köper sån där färdig sockerkaka på ICA. Var där och fikade och fy vad äckligt den smakade... Så han fick både muffins och schackrutor.
 
Både kakfatet, spetsduken och förklädet kommer från den där gamla damens lägenhet, som jag skrivit om tidigare... 

The Kanotäventyr 2012

Här kommer några bilder från förra helgen kanotäventyr. När hela Småland var översvämmat tyckte vi tydligen att en liten kanot-tur var på sin plats. Men det var ju jättesmidigt att inte behöva paddla runt en äng utan att bara kunna paddla rakt över den...

Färden gick från Svenarum till Fryele kvarn. Och trots att alla olika väderappar sagt samma sak; det kommer regna typ hela tiden, så fick vi mestadels perfekt väder! Det regnade i princip bara när vi sov och när vi kom hem. 
 
 
 
 

Bimbo, Tim & Aslög

I söndags fick jag den stora förmånen att i princip plocka vad jag ville ha ur en gammal dams lägenhet. Damen i fråga är en släkting till min svåger och har nu flyttat in på ålderdomshem. Hon vill inte ha kvar några saker och det som familjen inte ville ha skulle ändå skänkas bort. Så det var där jag kom in i bilden. 
 
Jag hittade givetvis massor med fina och bra saker, en del möbler till och med. Men bästa fyndet var kanske följande koppar;
 
Den främre koppen heter "Bimbo" och står på fatet "Tim". Bakom står Tim-koppen på ett fat som heter "Aslög". (För övrigt är allt på bilden fynd från "damen". En bricka i teak, små virkade dukar och teskedar med svart skaft i bakelit.)
 
 
Har länge letat efter en Bimbo-kopp, de dyker ibland upp Tradera men brukar bli ganska dyra. Ett ensamt fat är lättare att hitta! En kopp till Aslög-fatet ska jag också försöka få tag i, den ser ut precis som de på bilden fast den har ett gult streck inuti koppen. 
 
Koppmodellen heter VB och kommer från Rörstrand. Jag tycker den är så otroligt fin, mycket snygg i sin enkelhet. Känner att jag startat en ny samling med VB-koppar, finns med många olika dekorer. 

Tre gånger tretton

 
- Idag har jag jobbat 13 av 30 jobbdagar. Snart är det hälften och då blir det nedräkning på riktigt! Gött!
 
- På fredag är det fredagen den 13:e, då ska vi ut och paddla kanot och tälta i skogen... Undrar hur det kommer gå? Det kommer antagligen regna precis hela tiden och så kommer jag ramla i, meeeen jag ska försöka vara positiv. En gång fyllde jag år på fredagen den 13:e, min syster retade mig och sa att det var en otursdag. Jag blev skitledsen och började gråta. Hur kul är det att ha otursdag när man ska ha födelsedag? 
 
- Eftersom jag fyller år den 13:e mars har 13 alltid varit mitt "turnummer", och en gång när jag var liten vann jag en jättestor gosedjurshund på Liseberg när jag spelade på nummer 13. En annan gång vann jag en cd-singel: "We're going to Ibiza" med Vengaboys, också på Liseberg. Det är nog allt jag vunnit på nummer 13, så frågan är om det verkligen är mitt turnummer...
 
 
Ja, på tal om tretton...

Kladdkakemuffins

Fick för mig att baka kladdkakemuffins igår eftersom jag dels skulle försöka undvika att somna i soffan efter jobbet, och dels för att ha något att bjuda på när jag idag fick finbesök av Windy! 

 
Bakar inte så ofta kladdkaka eftersom alla gör det jämt, och jag har tröttnat på det... Gillar heller inte när folk gör den för kladdig så att det typ rinner smet i mitten när man skär den... Usch! Men de här blev faktiskt goda. 
 
 
 

Bröllopshelg

Helgen spenderades i Lysekil. Det blev bröllop, vandrarhemsvistelse och en massa resande. Men mycket trevligt var det. Och det är ju bra, för imorrn är det dags för jobb igen. Bara tjugo jobbdagar kvar nu...
 
Lysekils kyrka
 
 
 

7 / 30

Ja, men då så. Sju arbetsdagar avklarade, tjugotre återstår. Det borde väl gå det med...
Man får försöka göra nåt litet av den lediga kvällen man har (fast jag mest vill sova för jag är så trött efter jobbet...). 
 
 
En liten bild från Vallsjöbaden där vi var och fikade igår kväll. 
 

Åh polly, vad gott!

Ville gärna testa att göra Pollyfluff, så därför fick det bli cupcakes-bak igår.
 
 
 
Nu har jag provat både Ahlgrens bilar-fluff, dumlefluff och pollyfluff. Hittills är nog dumle bäst och bilarna kommer på andra plats, trots att jag älskar polly. Men det är iaf en sjukt smidig fyllning till tårtor eller cupcakes. Bara att smälta ner valfritt godis i grädde och sedan vispa när det hela svalnat. Skulle vilja prova till exempel geléhallon, toblerone och någon lakritsgodis. Kanske skumtomtar till jul? 

Mera porslin till mig!

Har hittills i sommar lyckats samla på mig lite mera porslin, för det behövde jag ju...

Igår var jag som sagt på Erikshjälpen här i Sävsjö och hittade ett antal superfina tallrikar mycket billigt. Det bästa med second hand-butiker härikring är att när man väl hittar något är det sjukt mycket billigare än i Örebro. Där är det överpriser på allt bara för att det går, för att det är så poppis med loppis och att folk handlar ändå... Synd!

 
Fem flata tallrikar från Gefle; "Bollar" av Berit Ternell.
Två förrättstallrikar och två djupa tallrikar "Aptit", Rörstrand.
Och två förrättstallrikar i serien "Irene" från Rörstrand. Har sedan tidigare fyra djupa tallrikar i samma serie, så jag tyckte inte jag kunde lämna dessa på hyllan...
Alla tallrikar var i superfint skick! Gött! 
 
För ett par veckor sedan var vi på Östregårds Antik & Loppis i Moheda. En superstor loppis med massor av besökare som har öppet varje söndag från april till september. Där hittade jag lite småplock. 
Nästa gång jag åker dit har jag större koll på vart allt finns och kan ta mig direkt till porslinet och därmed kanske fynda lite bättre. Man måste vara i tid för att få de bästa fynden! 

 
En desserttallrik av Marguerite Walfridsson från IKEA. Jag har redan tre stycken med blåbärsdekor och letar ständigt efter fler i samma serie. Finns med blåbär, smultron och hjortron. Tycker dom är superfina! 
En kopp "Forma" av Olle Alberius från Rörstrand. Har ett par assitetter i samma serie sen tidigare och tycker att dom är så fina med detaljerna i det vita. Ser först väldigt enkla ut, men sen ser man detaljerna! 
 
 
Några kaffefat, klassiska "Blå blom" från Gustavsberg. De kostade bara några kronor så jag tänkte att jag slår till. Kanske hittar koppar någon annanstans... 
Och en otroligt fin skärbräda i porslin. Vet inte vart den kommer från eller vem som designat, men jag fullkomligen älskar ju allting med ängsblommor på, så jag var bara tvungen att köpa den! 
 

Kakburk!

Gårdagens besök på Erikshjälpen här i Sävsjö resulterade i en massa fina fynd, t.ex. den här kakburken från danska IRA av Anita Wangel. Fick ge en tia för den - som hittat! (Okej, inte för att jag behöver fler kakburkar/plåtburkar, men dom är ju så fina att ha!)
 

RSS 2.0