SMASKigt värre...

En superstressig vecka innebär väldigt lite tid till annat än skola, vfu, rep osv... Men nu är det mest stressiga avklarat och nu är det SMASK som är närmast framför mig. Imorrn är det rep hela dagen, på lördag är det genrep klockan 13 och sen kör vi klockan 19.00! Yeah!

Tror att biljetterna är nästintill slut, men de få som finns kvar kan köpas här. Annars kan man gå på genrepet eller kolla live på lördag kväll på den här sidan. Där kan man också redan nu kolla in bidragsfilmerna!

Och så en liten artikel från Lösnummer. Nu har jag minsann gjort reklam!

Så återstår bara att komma på vad man ska ha på sig?! Årets tema på Lokal-SMASK är typ SMASK-feber - man blir sinnessjuk av SMASK. Inte helt lätt, men jag har plockat fram mina glittrigaste plagg och accessoarer och tänker att om jag använder några av dessa så kan det inte bli annat än galet....



Rephelg!

Det är inte bara helg utan det SMASK-rephelg! Kul, men oj vad trött man kan bli...
Bäst att gå och lägga sig i tid ikväll eftersom repen forsätter imorrn och man får dessutom absolut inte glömma att ställa om klockan till sommartid...

Nästa lördag är det dags för Örebros lokalfinal och 19:e maj är det Riks-final här i Örebro. Jag är med i orkestern, närmare bestämt i kören, både 31 mars och 19 maj. Biljetter köper man t.ex. här!
Det kommer bli kul, jag lovar!

Och för den som inte har koll på vad SMASK är; Det är de svenska musikhögskolornas alternativa Melodifestival, och vi kör med live-orkester!

Som Kristina

I ett par dagar har jag kollat på Utvandrarna och Nybyggarna, kollade klart igår. Och det är något som sliter tag i mig varje gång jag ser filmerna, det rör mig verkligen i hjärtat trots att Liv Ullmans försök att prata småländska är lite väl lama...

En anledning till att jag ville se filmerna just nu är att jag ska sjunga "Du måste finnas" på gemensam sång på torsdag, och jag tyckte bara det skulle vara fint att koppla ihop det lite till filmerna.

Det är ju nämligen så att en stor sorg i mitt liv (eller en liten, beroende på vad man jämför med) är att jag aldrig fick se Kristina från Duvemåla med Helen Sjöholm, Anders Ekborg och Peter Jöback. Och eftersom det inte finns någon utgiven filmning med musikalen har jag ju inte sett själva musikalen, bara hört musiken, vilken jag älskar!
Det blir både väldigt vackert och lite skevt att koppla ihop musikalens sånger till filmerna. Vackert för att det förstärker handlingen i filmerna, och även hur karaktärerna känner. Och skrevt för att det passar ganska dåligt in med hur filmerna är gjorda. Musikalen är ju ganska mycket mer svulstig i jämförelse, vilket inte alls är konstigt eftersom det är en musikal. Men sen ska man kanske inte heller tänka ihop det på det sättet som jag gör... Men jag tycker det är lite fint ändå.

Att musikalen nu går på Svenska Teatern i Helsingsfors är jättefint och supertrevligt, och jag skulle gärna se den. Men det jag känner för Helens och Anders sång har jag svårt att tro att jag ska känna någon annan stans. Jag är faktiskt inte alltid så lättberörd av musik, men Helen Sjöholm, version yngre = gåshud på hela mig, alltid. Det går rakt in i hjärtat och fick jag byta röst med vem som helt i hela världen skulle det var med henne. Lätt, utan att ens fundera en sekund.

Antagligen därför jag lite halvt fastnade vid alla youtubeklipp kopplade till Kristina från Duvemåla för någon dag sedan...

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med detta mycket långa och svamliga inlägg. Vill kanske bara säga det att jag faktiskt älskar Småland, på ett sätt som är svårt att beskriva. När jag för någon dag sedan cyklade genom Örebro så kände jag att visst, Örebro är fint. Jag bor här, jag tillhör Örebro för jag är skriven här. Jag kanske skulle kunna bo här i framtiden, det skulle säkert vara okej. Men jag kommer aldrig känna mig hundra procent hemma, jag kommer aldrig kalla mig Örebroare. Jag är bara här tillfälligt, på ett längre besök. Jag är småläning och kommer alltid att vara. Jag kommer inte byta dialket, mitt hjärta kommer aldrig banka för Örebro (eller någon annan plats) på samma sätt. Det är jag säker på. Och jag vet inte riktigt vad det beror på, Småland är bara hemma för mig. Där vill jag och leva och där vill jag dö. Typ.

Lite som Kristina, som längtar hem till sitt kära Småland, som inte vill bo kvar i Nordamerika, som inte vill börja prata engelska och glömma svenskan... Som dör i frid när hon tror att hon är tillbaka hemma i sitt Småland.



Fyra nyanser av vitt

Fick den här lilla byrån av Jenny när jag fyllde år! (Jag hade tänkt köpa den av henne, men så fick jag den i present istället = bra!)


Det blev en bra möbel på toaletten, för förvaring av min hårfön, plattång, locktång, krustång och vågtång... Eh. Ja, man kan verkligen undra om man behöver alla de där samt om alla verkligen får plats i den lilla byrån. Svaret på båda frågorna är; JA!

Blå Eld, fast röd...

Matmuffins på Blå eld kaffefat i rött, från Rörstrand. Fatet var en av födelsedagspresenterna.

Jag bakade matmuffins i veckan, det har jag inte gjort förut. Jag brukar ju köra på pizzabullar, men jag har lite för dåligt med plats i mitt kök för att få till ett bullbak. Muffins var mycket smidigare, och dom blev okej även om de inte riktigt är lika goda som pizzabullar...

Receptet tog jag härifrån, men jag insåg efter ett tag att det var så mycket enklare att bara gojsa ihop smeten och fyllningen till en stor deg och sedan lägga det i formar (i receptet står det att man ska lägga smet i formar och sedan trycka i fyllningen). Jag gjorde två varianter, men tyckte att det blev absolut godast med all fyllning i samma bulle, dvs skinka, riven ost, fetaost, basilia och soltorkade tomater.

Dansa Pausa

Dansa Pausa med Panetoz är en låt som snurrat friskt i mitt huvud den senaste tiden. Och jag blir så glad av denna video. Många svenskar är kanske lite tråkiga, men de som ändå hänger på - Jag älskar dom! Så sjukt glad jag blir.


Med en enkel tulipan...

Mormors standard-födelsedagssång är ju just "Med en enkel tulipan". I fredags fick jag sången och igår inhandlade jag några tulpaner.

På sin födelsedag får man köpa blommor till sig själv!
Vasen, eller vad det nu egentligen är för nåt, köpte jag för en tia på Erikshjälpen i Vetlanda i helgen. Tyckte den var så gullig med de där fåglarna...

Mon Amie-familjen

Min lilla Mon Amie-familj växer sig större och större, och består nu av en salig blandning av gammalt och nytillverkat porslin.


Burken och de stora temuggarna är nytillverkade och resten är gammalt, begagnat porslin. Jag gillar ju på ett sätt mest de små fina kopparna, för att de är mer gammeldags i modellen, men ska man dricka te är de ju på tok för små! Då är ju de där nya temuggarna som jag fick i helgen perfekta. De har rätt storlek och har dessutom det fantastiskt fina mönstret. Min lilla servis är alltså en perfekt kombo av gammeldags och modernt. Och alla samlas kring den blåa blomman av Marianne Westman, Rörstrand.

Den trettonde mars

Den trettonde mars, det är dagen då jag föddes! Jag är nu 27 år gammal och 30-årskrisen har gjort sig påmind för länge sen. Jag tror att det är när födelsedagar går från att vara en superspännande och speciell dag, till en vanlig och tråkig dag, som man blivit vuxen...

Morotskaka fast i cupcakes-format på Bimbo från Rörstrand.

Roddan in my heart...

Dagens bästa; att Rodney får en chans att komma in i Big Brother-huset igen. Han var min absoluta favorit förra året och han åkte ut alldeles för tidigt. Så om du vill ge mig en födelsedagspresent (jag fyller ju faktiskt snart år), så är det bara att gå in på på bigbrother.se och rösta JA! Hehe... 


Porslin i present

Har fått en massa presenter i helgen också, bland annat boken jag önskat mig. Heja!

Dock hade paketet inte hunnit komma fram i tid, så mamma hade lagt den här fina lappen i ett kuvert till mig, så jag i alla fall skulle veta vad jag kommer få snart... Haha! Mycket fint.

Och igår fick jag två Mon Amie-tekoppar (Marianne Westman, Rörstrand). Perfekt faktiskt, för att jag inte äger några stora tekoppar. Jag har en gammal tekopp i samma dekor, men den rymmer ju nästan ingenting och när man dricker te vill man ju faktiskt ha stora muggar. Jag har letat efter just större temuggar, men vill ju ändå att de ska passa in till resten av porslinet som jag har i skåpet. Därför var detta en perfekt present. Porslin gör mig glad!

Tårtan

En helg i Småland har bland annat inneburit lite firande av mig i förväg och Mellofinal. Det kan man sammanfatta som en mycket bra helg!

 
Det blev tårta och familjefirande i fredags och Mellofinalkalas igår. Loreen som vinnare var en bra present!

Elvakaffe

Idag blev det elvakaffe i omaka porslin...

Koppen heter Smide och kommer från Gefle (design av Berit Ternell tror jag, men är inte riktigt säker). Fatet är Stig Lindbergs Spisa Ribb från Gustavsberg. Någon gång i livet kanske jag råkar komma över ett fat till koppen och en kopp till fatet, men tills vidare får de här två bo ihop...

Den stora notbytardagen

Igår var det den stora notbytardagen! Jag och två andra tokar hängde på skolan i typ 6-7 timmar och kopierade noter från varandras pärmar. Bra grej! Men jag måste nog köpa ett par nya pärmar nu. Jag hade ju bara med mig elva stycken av mina femton pärmar igår, och för det som kopierades av de andra behövs säkert två till...  

Kände nu att det låter liiite sjukt, men det är mycket bra att ha!


Fössta Tossdan i Mass

Det är torsdag (eller ja, det var torsdag innan klockan slog tolv), men inte vilken torsdag som helst. Det är Fössta Tossdan i Mass; Alla smålänningars bästa dag!

Så idag har jag firat och längtat till ett somrigt Småland! 





RSS 2.0