Tid att vila

Okej, jag är inte mycket för "gulliga-barn-historier", men idag fick jag ett fint sms från min 5-åriga systerson som jag ändå måste dela med mig av.

Hej  emma jag. Saknar dej jetemyket hopas. Du. Komer  hem snart. Wille

Ja, det ska bli mycket skönt med julledighet, en ganska lång sådan! Årets pepparkaksbygge är i planeringsstadiet och överlag att få vara lite ledig känns lockande. Ska försöka vara lite tyst med tror jag... Det skulle min röst må bra av!

En kaffeservis rikare

Jag har köpt en kaffeservis genom en facebookgrupp som heter "Byt, sälj och önska inom örebro med omnejd". Himla bra grupp, man slänger upp en bild på det man vill sälja (eller köpa) och så får folk kommentera. Det är bra för att man ändå hänger på Facebook, för att allt finns i Örebro-trakten och för att det är gratis att lägga upp sina "annonser", till skillnad från exempelvis Tradera.

 
Så igår hjälpte Jenny mig att hämta den här servisen. Det var bra, för jag hade inte kunnat ta den på cykeln... Servisen består nämligen av en kaffekanna, en sockerskål, en mjölkkanna, 12 assietter, 12 koppar och 12 fat. Nu kan det bli ännu mera kafferep!


 
Köpte även en tekanna av samma kvinna. Det luktade rök i hela min lägenhet igår, efter tidningspappret som allt låg inslaget i... Men nu är allt diskat och tidningspappret slängt! Men hej och hå vad röklukt sätter sig alltså!

Julpynt!

Jag är ju inte sådär jättemycket för att julpynta och dessutom är jag ju aldrig i Örebro över julen ändå, så jag äger i princip inget julpynt alls... Men igår gjorde jag slag i saken och inhandlade lite grejer.
 
 
Köpte en ljusslinga som jag satte upp på min franska balkong. Det blev faktiskt ganska mysigt!


 
Sen blev det några ljusstakar från Myrorna. Ett par i mässing och ett par i trä.




 
Glöggmuggar från Myrorna! (Ja, det kanske inte räknas som pynt med det hör ju till julen.)


 
Till sist köpte jag en Domherre på ICA. Superfin ju!
 
Där har vi det, årets julpynt. Räcker gott och väl. Inga tomtar och skräp här inte!

Önskelistan, part II

Jag har längtat efter en fin blompiedestal ett bra tag nu. Har inte sett någon perfekt på second hand och inte heller på blocket, men jag tror jag vet ungefär hur den ska se ut.

Idag och igår har vi spelat på ålderdomshem och då såg jag en där som var väldans fin. Det fanns mycket där man hade velat ta med sig hem, porslin exempelvis... Men, åter till piedestalen. Den ska vara vit och inte för stor (det ska inte se ut som ett extra soffbord). Den ska vara i trä och gärna vara rund men det är inget måste. Den får dessutom mycket gärna ha en "extrahylla" under. Den ska ju även helst se lite gammal ut... 

Jag ska minsann leta tills jag hittar den perfekta! Och jag är ute efter någon i ungefär den här stilen;

Och återigen har jag snott bilder hej vilt... Bildgoggla är mitt bästa!

Önskelistan

Jag önskar mig en korg! Och det är väl kanske helt enkelt nu man ska önska sig, när det snart är juletider... Så, snälla tomten, en fin korg vill jag ha! En som man kan ha ståendes vid soffan med pågående syprojekt i...

Korgen skulle kunna se ut som någon av de här nedanför. Tycker nog att den vita och de mörkbruna är finast...


Ja, alla bilderna är snodda från olika ställen... Googlade lite på korgar bara.

Blommiga lappar

Har haft ett antal blommiga lappar liggandes ett tag utan att faktiskt ta tag i och göra något av dom. Ibland är det liksom bara så roligt att skära ut lappar i fina tyger... Men idag bestämde jag att dom ska bli ännu ett kuddfodral, denna gång modell större.

 
Skar ut några lappar till så att jag har tillräckligt många....


 
Och sen la jag ut lapparna för att prova mönster och se ungefär hur resultatet kommer bli. Får se när jag hinner sy bara...

Bak!

Igår hade jag som sagt värsta hemmafru-dagen. Jag bakade till och med bröd! Det händer inte alltför ofta, men det blev ganska gott! Och kanske ska jag börja baka bröd lite mer ofta. Det blir ju sjukt mycket billigare än att köpa, och godare. Jag gillar inte ens köpebröd...

 
 
Det blev även ett gäng chokladbollar. Det har jag nog inte gjort på tio år, minst...

Städ-, disk-, sy- & bakdag!

Har en ledig dag idag och försöker göra något vettigt av ledigheten... Så idag städar, diskar, syr och bakar jag. Har hunnit med att sy klart ett kuddfodral som legat ofärdigt länge. Har dessutom en bröddeg på jäsning!

 

Mer tyg till samlingen...

Fick med mig ett mycket fint påslakan från Småland i helgen! Mamma rotade fram ett ur garderoben. Perfekt när man vill ha saker som andra bara låter ligga i garderoben!

Det här blir perfekt till den framtida lapptäckstillverkningen...
 
 
Det är alltså grönt med vita blommor på ena sidan, och vitt med gröna blommor på andra sidan!
 

Mitt första lapptäcke!

Här kommer lite bilder på bebis-lapptäcket som nu är klart. Det blev absolut inte perfekt, men jag är ganska nöjd ändå. Det var ändå mitt första lapptäcke någonsin. Jag har definitivt lärt mig mer om hur jag ska göra nästa gång...

När jag var hemma i helgen gav jag bort täcket till min syster + man, eller egentligen till deras bebis som kommer i januari...

Lapptäcket klart

Lapptäcke klart

Lapptäcke klart

Lapptäcke klart

Radiotjänst

Det sjuka i att nästan få dåligt samvete över att inte betala TV-avgift...

Det känns lite som att jag ljuger när Radiotjänst ringer och vill få mig att betala TV-avgift. Detta samtal får jag lite då och då sedan jag gjorde mig av med min gamla TV och sa upp mig hos Radiotjänst. Varje gång säger jag naturligtvis som det är - att jag inte har något TV. Men trots att tjejen som ringde idag var trevlig (vilket inte alla som jobbar på Radiotjänst verkar vara) och inte alls misstrodde mig så kände jag mig som en lögnare. Kanske för att det finns så många som inte tycker att man behöver betala, och att de då struntar i det och helt enkelt ljuger.

Jag tror att det blir så här för att jag verkligen tycker att man ska betala TV-avgift om man har en TV, vilket jag också gjorde när jag hade en och därmed var betalningsskyldig. Men att jag får dåligt samvete för att jag inte betalar TV-avgiften, trots att jag inte behöver göra det, är ju inte riktigt sunt.

Det är kanske där och då som det här med att ha dåligt samvete gått lite över gränsen...
Jag kan ju faktiskt inte ha dåligt samvete för alla som inte betalar...

Lapparna!



Har kommit bra mycket längre med mitt lapptäcke än den här bilden visar, men vill inte riktigt avslöja resultatet ännu eftersom jag tänkte ge bort själva täcket...

Men det är så roligt att göra lapptäcken så jag vill typ börja på ett nytt innan den första är klart. Det i sig är väl en ganska dålig idé eftersom den roligaste delen är den i början och risken då finns att jag kommer ha tio halvfärdiga täcken här om ett tag. Just nu är jag i foder-stadiet på första täcket, och det är kanske inte riktigt lika roligt som att skära ut rutor och planera själva mönstret... Jag har faktiskt fått sprätta för första gången, vilket är jättetråkigt. Men, då har jag väl förhoppningsvis lärt mig nåt till nästa täcke!

I och för sig är väl ett färdigt resultat ganska roligt också, så jag borde kanske bara ta och göra det där sista som är kvar så att jag kan säga att jag sytt mitt första lapptäcke!

Nästa projekt kommer innehålla trekanter har jag bestämt, efter att ha läst en bra beskrivning om hur man gör här.

Påtår på kedja

Roliga halsband är något jag gillar, och i helgen hittade jag det perfekta för mig som kaffekopps- & porslinsintresserad. Mycket fint!



Halsbandet är köpt på New Yorker.

Jazz, gospel, folkmusik...

Förvirring råder just nu i mig. Jag vet inte åt vilket håll jag vill gå rent musikaliskt. Jag vet liksom inte i vilken genre jag känner mig mest hemma, jag vet inte vad som är "min grej".

Jag vet egentligen inte heller om det är viktigt att ha en "hemgenre", eller vad man nu ska kalla det. Det är väl bra att vara bred, sett ur det perspektivet att jag ska bli sångpedagog. Men man vill ju ändå vara lite extra bra på något, annars är man ju ganska ointressant tänker jag. Jag vill ju ändå ha en stil där jag känner mig som bäst, det jag känner är min grej, det jag gillar mest att göra. Och visst vet jag väl att jag är bättre på vissa saker än på andra, men det är ändå det att jag inte vet vart jag vill djupdyka just nu.

Under mitt studieuppehåll sjöng jag väldigt lite och just nu är det mycket olika grejer i skolan. Dels är det vårt projekt i kursen MISA, där kör vi bara folkmusik. På mina afrosånglektioner sjunger jag bara jazz (på mitt eget initiativ) och sen läser jag klassisk sång också. Utöver det så är det mycket Joybells också, dvs gospel.

Så för tillfället håller jag på med väldigt olika grejer, olika musik, olika språk, olika sångsätt, i olika konstellationer och jag blir lite förvirrad av detta tror jag. Jag har ju sett jazz som "min bästa genre" ett bra tag, men just nu är jag faktiskt inte så intresserad av att sjunga jazz. Det känns inte så kul alls, egentligen. Jag är väldigt mycket inne på folkmusik och skulle vilja bli bra på det, för jag har ju egentligen ingen koll där. Dessutom vill jag nog inte sjunga på nåt annat språk än svenska heller. Förutom när det gäller gospeln då, det känns också väldigt roligt just nu.

Ja, jag vet inte vart jag vill komma med detta inlägg, men jag har funderat på detta ett tag och ibland kan man bli lite klokare när man skriver ner sina funderingar. Om det blev så denna gång vet jag dock inte riktigt...

Jazz Gospel Soul Funk Visa Musikal Blues Folkmusik
Pop Rock Schlager Country Latin AOR Disco Dansband
Europop Hiphop R'n'b Reggae Ska Progg Punk Metal
Svenskt Westcoast Bebop Hårdrock Boyband Folkrock

Eller, måste man sätta musik i fack? Måste man dela in låtar och artister i genrer? Nej, kanske inte. Kanske kan man bara köra på det man gillar, för allt flyter ändå ihop till någon oidentifierbar massa.

En bra låt är en bra låt, spelar det någon roll om det är en pop-rock-country-schlager-dänga...?

RSS 2.0