Gatuloppis



Igår var det gautloppis i ett område nära mig. Ett mycket trevligt initiativ (vem som nu tagit initiativet har jag ingen aning om...). Det blev en promenad på ett par timmar runt området med sammanlagt kanske 30 loppisar där folk rensat ur sina garage och förråd på barnkläder och skräp... Men jag hittade i alla fall några Grön Anna-tefat. Och vissa sålde både fika och korv. Det var i alla fall mycket mysigt, mycket folk i omlopp och sånt borde anordnas mer tycker jag!

Rödbetsbiffarna!

Dagens matexperiment blev rödbetsbiffar, det har jag tänkt prova ett tag men det har inte blivit av förrän idag.
 



Hittade receptet här, men tyckte biffarna höll ihop ganska dåligt så jag hade i två ägg också.
 
För övrigt blev dom inte speciellt goda, smakade nästan bara gul lök. Men det blev några stycken så nu har jag ett gäng i frysen. Får prova att äta dom till något annat, tänkte kanske testa en hamburgervariant någon dag, skulle kunna funka...

Alla goda ting äro tre

 
Okej, det är bara måndag, men man får ändå... Tre goda ting lite såhär en sommarhöstig kväll; Markus Krunegård, nötter och öl!

Kesolyckan!

Igår kom Hanna & Alex förbi med en fin present - Keso utan löpe! Dom hade hittat den i Alingsås och köpte med den till mig. Mycket snällt! Jag har fortfarande inte lyckats hitta någon i Örebro, men ska fortsätta mitt letande. Keso är verkligen det jag saknar mest i mitt nya liv som icke köttätare...
 
Dessutom kom dom alldeles perfekt då jag tänkte göra lasagne igår, och jag brukar alltid ha keso i min lasagne.  Den smakade ganska annorlunda mot Arlas, ICAs och Willys keso (vilka är de enda jag provat innan). Den här var lite syrligare, men väldigt god.
 



Det blev lasagne med tomatsås, morötter, spenat, keso & mozzarella.

 

RSS 2.0