Gardinstångsjakten



Mer stuvbitar!

Och ikväll har jag faktiskt skurit ut tyg till vad som ska bli tre kuddfodral. Tänkte sy ihop dom imorrn. Har även fyndat korta gardinstänger på Bra & Begagnat, vilket jag letat efter typ överallt men inte hittat några. Inte så lätt när man har fönster som är ca 60 cm breda. Det enda som fanns var att köpa långa gardinstänger samt en såg på IKEA, så fick man såga av dom i lagom längd. Något jobbigt och besvärligt (och onödigt dyrt). Så tack för second hand, där jag fick dom lagom långa för tio kronor styck iställlet! Så kanske blir det lite gardiner sydda imorrn också, vem vet...

Ugglor hos mig

Jag har kanske lite av ett fågeltema hemma hos mig och framför allt gillar jag ugglor. Förra året köpte jag mina första ugglor när vi var i Italien, två krokar och ett grytunderlägg, och sedan dess har det liksom exploderat av ugglemönster. Nu kan man köpa ugglor och ugglemönstrat lite var som helst, bra för mig!
Här är ugglorna som bor hemma hos mig;











Nytt fast gammalt

Idag fick jag ett par nya stuvbitar på posten, köpta på Tradera för några kronor.



Har även påbörjat ett kuddfodral, dock inte kommit så långt ännu...



Jag hittade också några fina skålar på Röda Korset second hand, 5 kronor styck. Passar fint till mitt övriga blommiga porslin!

Intryck

Ojoj, dom första dagarna i Örebro har bjudit på sjukt mycket intryck. Igår var det närmast hysteriskt för mig som inte varit utanför Sävsjös 50-skyltar på 14 månader (typ)... För det första var det lite smått surrealistiskt att vara tillbaka på Musikhögskolan och för det andra kryllade det av folk jag inte kände igen. Sen var det då det här att börja i en ny klass, där jag visserligen känner en del personer men ändå, det känns lite annorlunda. Sen åkte jag och Jenny till Marieberg och handlade och efter det var det Joybellsövning för min del. Även där kryllade det av nya ansikten. När jag kom hem hade jag sån spränghuvudvärk att jag bara gick och la mig, utan att borsta tänderna...!

Men, det känner jätteroligt och bra och rätt och fint att vara tillbaka! Jag är peppad för det här nu.

I Örebro

Jag är i Örebro nu. Och här ska jag bo i mina fina, fina lägenhet. Jag trivs verkligen bra i lägenheten men känner mig lite nervös över att börja plugga igen, över att det ändå finns en risk att jag inte orkar med, inte klarar av det. Och även över att börja i en ny klass med andra människor... Men samtidigt är jag otroligt glad över att äntligen vara här. Så det här blir bra, det blir det. Det måste det bli! 14 månader i Småland har varit toppen, men var sak har sin tid och nu ska jag vara här. Nu ska jag plugga musik och börja sjunga gospel i Joybells igen. Det längtar jag verkligen efter. 

Men mest längtar jag nog efter att få börja sy lite...

Tack The Ark!

Eksjö stadsfests mest minnesvärda konsert blir ändå The Arks allra sista spelning i Småland. Det är något med The Ark, det är något med Ola Salo.

Det var i princip exakt elva år sedan jag såg The Ark live första gången, på Sävsjöfestivalen i Sävsjö. Jag hade aldrig hört talas om dom, hade aldrig hört en låt av dom men blev helt totalt fångad! Den konsertupplevelsen är en av de starkaste jag har och efter det blev "Let your body decide" mitt ledord i livet (Ja, jag hade skrivit det på min ryggsäck...). Det var där och då jag bestämde att min framtida son skulle heta Sylvester (efter trummisen Sylvester Schlegel). Jag tror att Sävsjöpubliken var ganska splittrad när Ola började strippa i sin lila lackdräkt och till slut stod på scen i några crazy stringkalsonger, men jag kände att dom här snubbarna kommer bli nåt! Och samma sommar slog dom igenom stort med "It takes a fool to remain sane".

Jag kan inte påstå att jag lyssnat speciellt mycket på The Ark de senaste åren, men dom har liksom alltid funnits i mitt hjärta. Igår körde de bara hits som alla kunde sjunga med och Ola har en fantastisk förmåga att fånga folk, att tala till folk. Dom är riktigt bra live och det känns kanske lite sorgligt med avskedsturné, samtidigt tycker jag det är sjukt bra av dom att sluta när dom är på topp, när dom fortfarande är bra, när dom fortfarande tycker det är roligt. Det finns för många gamla gubbar som spelat i sina band alldeles för länge, vars bäst före-datum passerat för länge sen och som haft alldeles för många bandmedlemsbyten under åren... Dom är tragiska, men inte The Ark. För dom har vett att förstå att var sak har sin tid och att The Ark kanske har gjort sitt nu.

Tack The Ark för dom här åren, ni var min räddning där ett tag...
















Eksjö stadsfest 2011 - fredagen

Eksjö stadsfest pågår denna helg. Vi var där igår och ska dit lite senare idag. Mycket trevlig festival mitt i den mysiga staden Eksjö!

Fick inte många bra bilder, men lite av vad som sågs igår var det här;


Vem är "made of pop" om inte Eric Saade? Patetisk kille som tar sig själv på extremt stort allvar. Men jag måste ge honom att han blivit otroligt mycket bättre på att sjunga live det senaste året. Han måste verkligen ha övat sång för skillnaden är enorm från Manboy i Melodifestivalen tills nu. Han gjorde till och med ett par helt okej snygga wailar. Sen fanns det mindre bra stunder också, men överlag har han blivit bättre!



Medelåldern i publiken var nog ungefär 6 år. Det var inte bara en unge som hade fått på sig en handske. Det var flera...



Rigmor Gustafsson var en av de bättre grejerna jag såg, men jag är inte jätteförtjust i alla de popjazzballader som hon envisas med att köra. Det blir ganska tråkigt i längden, så mer råjazz och mer improvisationer, tack! För då är det så bra.



Thorsten Flink var faktiskt ganska lugn och sansad och till och med helt okej att lyssna på. Men han är inte sjuk, inte sjuk om nån undrar... "Jag är inte sjuk, inte sjuk. Jag är inte sjuk, inte sjuk. JAG ÄR INTE SJUK, INTE SJUK..." Okej, okej, jag tror dig... Eller? Extranummer blev "Rövarkungens ö" av Nationalteatern och han avslutade med att säga; "God bless you, länge leve dom röda!"



Ska n ska levererade verkligen! Det var helt omöjligt att få en till en okej bild eftersom det var sånt sjukt röj, både på scenen och i publiken (som tyvärr bestod av alldeles för få personer, de var värda en mycket större publik). Ska är ju för övrigt den perfekta livemusiken och framför allt på såna här tillställningar. Mycket bra, kanske bäst på hela kvällen.



Mikael Rickfors verkade inte helt nykter men lyckades ändå på något sätt göra en ganska okej insats. Låtvalen var kanske lite udda, men vi fick höra hits som "Vingar" och "Mitt bästa för dig". Extranumret; "Lean on me" var kanske lite oväntat...



Sist såg vi Festibyn, ett mycket svängigt balkanband med sju blås, trummis och percussion på en otroligt liten scen. Ett typiskt "det här bandet upptäckte jag på en liten obskyr scen på en festival"-band. Tyvärr lyssnade vi ju på Mustasch i en halvtimma innan vi kom på att vi kunde gå och kolla vad Festibyn var för nåt... De förtjänade också en betydligt större publik men fick ju konkurrera med Mustasch på stora scenen.

Såg även Daniel Adams-Ray, men det var verkligen inte bra någonstans... Han sjöng riktigt illa och var otight hela tiden. Nej, det var inget kul. Synd, men han får förbli en skivartist för mig. Funkade inte live.


Idag blir det Bob Hansson, September & The Ark. Och säkert mycket mer, men vad vet jag inte riktigt än...

Dagens second hand-skörd

Idag var sista gången jag hann gå på Erikshjälpen här hemma innan jag åker upp till Örebro. Jag hittade väl inga speciella saker men lite småkrafs får man ju alltid med sig hem.



Lite tyger/stuvbitar till mina framtida lapptekniksprojekt. Jag tänker att det är bra att samla på sig fina tyger i olika mönster, färger och stilar så är det bara att mixa och matcha sen när man väl ska sy!



Hittade också en supergullig Uggleprydnad, eller vad man nu ska kalla den... Fin var den i alla fall!

Svampställen

Ett par svampställen har vi här, som kommer från mormor och som liksom måste gå vidare i släkten för att inte försvinna när hon går bort. Det är viktigt det där med svampställen, att man måste hålla dom hemliga. Sist var det ett himla meck eftersom det kom en bil bakom oss och dom fick ju absolut inte se vart vi stannade. Så vi fick köra sakta, låta dom köra förbi, försöka lura dom att vi skulle någon annan stans. Dom var helt klart ute efter nya svampställen, för dom lurades också. Åkte förbi oss och vi trodde faran var över, men då hade de vänt och åkt tillbaka. Så till slut fick vi springa in i skogen och huka oss för att försöka gömma oss bakom träden. Eller ja, hälten av oss sprang in i skogen och hälften slängde sig bakom bilen... Helt normalt...

Men, vi var i alla fall ute i skogen för att hitta lite svamp som jag kunde ta med till Örebro, för där kan jag inga svampställen! Vi var bara ute i 45 minuter på grund av ganska så motvilliga syskonbarn så det blev ingen superstor skörd, men lite hittade vi. Så nu har jag iaf lite svamp i frysen. Gött!






Regnskog eller bastu

Idag var jag utomhus för första gången på fyra dagar. När jag öppnade ytterdörren var det som en vägg som slog emot mig. Som att gå in i en riktigt fuktig och kvav bastu. Som att gå igenom regnskogsdelen på Universeum i Göteborg. Som att försöka andas in genom ett smalt sugrör. Som att någon satt ett gigantisk glaskupa över hela staden.

Och jag som bara ville ha lite frisk luft... Tji fick jag.

Sångerna om sommaren

Sommaren är slut och det är bara att inse fakta. Men det känns väldigt ledsamt på något vis, antagligen för att jag bara jobbade den period när det faktiskt var fint väder. Och att jobba hela dagarna i en kall fabrik utan fönster är ingen höjdare när man vet att solen skiner utanför...

Så nu längtar jag efter sommaren eftersom det känns som att det inte varit någon. Absolut inte tillräckligt för mig i alla fall. Tröstar mig med att titta på lite bilder från sommaren 2011.






Finporslin

Fick rota igenom pappas garage tidigare i sommar. De skulle lämna en massa till second hand så det var ju bara att plocka på sig bland all bråte! Bland annat hittade jag superfint porslin. Några av kaffekopparna har jag starka barndomsminnen av, vissa är hemifrån (men inte använda på år och dar) och vissa är från farmor. Mycket roligt att ha!





Kakfatet budade jag till mig på tradera för en femtiolapp eller så... Som hittat!


Nu är ju kakfatet överöst med äckliga småkakor som mamma köpte, de fick enbart bli dekoration då de var oätliga. Men, det är ju alltså givetvis ett fint blommönster i rosa på fatet. Och i bakgrunden ser man ju faktiskt min fågeltavla som jag köpt på Röda Korset i Sävsjö för 15 kronor.

Se upp Örebroare, nu blir det kafferep! (och kanske syjunta?)

Saker som är tråkiga men egentligen roliga

Man kan ju undra varför det ofta är så att när man gör något alldeles för sent, som man borde gjort tidigare, så är det helt plötsligt kul och man undrar varför man inte börjat tidigare...

Jag har lite rester för att få börja plugga i höst och det är inte mycket kvar nu, ändå har hela sommaren gått och sakerna är ogjorda (ja, lite gjorde jag innan sommaren, men jag blev inte riktigt klar då). Nu när jag sitter med dom i panik så tycker jag ju ändå att det är lite roligt. Det hade varit kul om jag har haft mer tid på mig och hade jag bara gjort det i tid så hade jag haft mer tid på mig. Suck åt mig!

Detta är ju definitivt något jag ska ändra på till hösten. Mitt nya pluggliv börjar så fort jag tar första steget in på Musikhögskolan igen! Det lovar jag mig själv, här och nu!

Det som jag håller på med nu måste-måste-måste bli klart den här veckan och det kommer det bli. Men det borde varit klart för så länge sedan...

Är dock ganska sliten i huvudet efter att inte ens varit utanför dörren på tre dygn. Har varit sjuk och hemma från jobbet och måste vara hemma imorgon med, men jag behöver luft känner jag. Och mitt i allt detta sitter jag med Hedningarna – Chicago i öronen (som ska plankas). Men snart är jag klar och då kan jag verkligen få känna den äkta glädjen över att få vara tillbaka i Örebro om bara några dagar!

Blommiga tyger

Några av mina tyger som ligger väntar på mig i Örebro. Tyger som ska bli kuddfodral, gardiner och kanske ett lapptäcke någon gång i framtiden...





Fågelbur utan fågel...

Under sommaren har det införskaffats en del nya småsaker till min lägenhet i Örebro. Det mesta är ju uppflyttat i och med flyttlasset som gick i juli, men det har tillkommit lite efter det.




Bland annat köpte jag en superfin vit fågelbur. Har verkligen letat efter en sån här men inte kollat här i Sävsjö förut! Tänkte nog ha en grön växt där i.

Egentligen så skulle jag ju vilja ha en riktigt fågel, men det verkar liksom lite för avancerat för att ha i en etta på 28 kvadrat, så det får bli en annan tid i livet. Dessutom ska man tydligen inte ha fåglar i runda burar, (och inte så små burar heller) har jag läst mig till. Så jag nöjer mig med en fin fågelbur så länge!




Hinken/krukan hittade jag i mammas garage och de små, söta burkarna köpte jag i en mysig butik i Borgholm när vi var på Öland.

Second hand-fynd

Förra veckans second hand-fynd, inga stora grejer men helt enkelt saker som man vill ha när man ser dom...



En handbroderad liten duk, en bok om hur man virkar spetsar, ett i princip oanvänt Master Mind-spel, en söt burk och tre fina ramar. Allt för en femtiolapp.



Hittade även en fin bricka som jag betalade 20 kronor för. Jag tänkte att jag kunde måla om den och kanske fästa något fint papper/tapet i botten. Tänkte mig något i stil med detta; http://www.hildashem.se/2011/04/pyssla-finaste-sommarbrickan.html

Det roliga är att jag tänkte goggla runt lite och leta inspiration till min bricka och den första sidan jag klickar på är den här, brickan är exakt likadan som min.

På lördag blir det nog ännu en vända till second hand-butiken här i stan. Det blir sista gången innan Örebro, men där har jag ju faktiskt lite fler butiker att leta fynd i (dvs saker som jag inte behöver)...

Längtan efter symaskin

Är oerhört sugen på att sy ett lapptäcke, det får givetvis vänta tills jag flyttar upp till Örebro igen där jag har min symaskin, mina tyger och alla andra sytillbehör, men mina planer är redan långt gångna i huvudet. Så fort jag får en stund över kollar jag runt på alla fina sybloggar samt på tradera efter passande stuvbitar (har redan samlat på mig en hel del)... Dock är det nog lite väl dumt att börja min lappteknikskarriär med att handsy ett lapptäcke i sexkanter till min 120 cm breda säng. Tror att jag får börja med ett kuddfodral och sedan se vart det tar mig...

Några bloggar som verkligen ger mig sylust;

http://linaoj.blogspot.com/
http://linaoj.blogspot.com/

http://www.nusse.nu/
http://www.nusse.nu/

http://www.enbrokigblandning.se/
http://www.enbrokigblandning.se/

Emma-Lotta is in da house!

Kanske verkar lite konstigt att byta bloggadress såhär hux flux, men det finns en anledning. Så, jag hoppas att den som vill läsa min blogg följer med mig hit.

Det finns helt enkelt en person som jag inte vill ska läsa och kommentera min blogg, och det är ju inget man kan styra över om man inte låser bloggen och det känns tråkigt. Men man kan ju helt enkelt byta bloggadress och hoppas på att personen i fråga inte hittar hit...

Det kanske låter supertöntigt och som att jag är en människa som hatar andra människor hit och dit. Men så är det verkligen inte. Men jag behöver verkligen radera denna person helt ur mitt liv, jag behöver börja om på nytt och därför vill jag inte veta av att personen läser och kommenterar. Jag känner att det hindrar mig i vad jag kan skriva om. Det är delvis för att jag vet att personen läser min gamla blogg som jag inte bloggat på länge.
Känner redan här att denna person fått för mycket fokus, så nu släpper jag det.

Men, en ny blogg kanske kan ge mig en nystart på flera sätt. Jag måste lämna det som varit skit bakom mig. Allt fler saker lämnar jag bakom mig. Det dåliga måendet och min gamla lägenhet som jag bara kopplar samman med ångest, depression, panikattacker och antidepressiv medicin. Ny lägenhet, nytt år, ny glädje, ny blogg. Kanske känns det mer okej att skriva lite annorlunda mot vad jag gjorde förut, att posta en annan typ av inlägg.

Vi får se hur det blir.
Men här är jag; Emma-Lotta Larsson, som kära Jenny brukar kalla mig...

 


RSS 2.0