3 / 30

27 dagar kvar och idag kom den olidliga tröttheten och värken i fötterna. Men snart kommer jag vänja mig, det vet jag... Skulle ta en liten powernap när jag kom hem, men råkade visst sova i 2,5 timme.
 
Men sommarhimlen var fin nu på kvällen, ibland är Sverige bra! (Ganska ofta, förutom på vintern...)

Telefonens nya vän

Idag fick jag den här i brevlådan. Köpt på Tradera, precis en sån jag letat efter ett tag, med plats för kort också. Så nu kommer jag bli lika cool som alla kids som springer runt med såna här runt halsen... Skit samma, jag tycker den är skitsnygg. Hoppas min iPhone ska trivas där! 
Och hoodien, den gamle vännen kanske har gjort sitt nu då. Adjö adjö. 

2 / 30

Nedräkningen har börjat. Eftersom jag började på mitt sommarjobb igår, så började därmed nedräkningen tills dess att jag har jobbat klart. 28 jobbdagar kvar! 
 
Korv. 

Vackert och vackert

Att hälsa på mormor innebär i princip alltid att man får med sig något hem. Igår var mamma och jag där och förutom att vi fick superfika med flera sorters kakor och bullar, så fick jag med mig både lite porslin och lite smycken, och en kombo kan man säga.
 
Mormor har en antal tekoppar med fat samt tillhörande assietter efter sin mamma. Det är Spisa Ribb, Stig Lindbergs fina design. Jag letar ständigt billiga delar i bland annat denna servis, men det är inte lätt eftersom den är så eftertraktad. Men ett par av mormors koppar har gått sönder under årens lopp så då fick jag de extra tefaten och assietterna. Mycket fint till samlingen! Har både tefat och kaffefat sen tidigare, så nu måste jag bara få tag i några koppar också! 

Fick dessutom mormors gamla pärlhalsband som hon hade när hon var i 20-årsåldern, samt ett armband med porslins"knappar", som hon själv målat. Initialer och årtal - S.S. 1967 - finns ditmålat på den ena knappen. 
 
Kul att få, kul att ha!
 
 
 
Fick dessutom veta att det finns en guldring som väntar på mig... Min syster fick ringar att använda/smälta ner när hon gifte sig, och då har mormor alltså sparat en tills när jag gifter mig. Det är ju en väldigt fin tanke och så, men det känns inte så aktuellt just nu... Haha! 

600 gram choklad...

Igår provade vi Isaks och Marias bröllopspresent - chokladfontänen. Det var inte precis äckligt...
 

Midsommaridyllen...

Det blev midsommarafton i Hetseryd med delvis okej väder och delvis ösregn, precis som det ska vara en svensk midsommar... Typ. 
Tårtan bestod av chokladbotten, dumlefluff, hallonmousse och jordgubbar. Kan dock tänka mig att göra om den, fast då med tunnare bottnar! Blev liiite torr. Inte bra, inte bra alls... Men dumlefluff - heja vad gott! 

Midsommarblommor!

Jaha, då var det alleles snart dax för midsommar! Det trevliga är att det i år verkar finnas en hel del blommor att använda sig av både till midsommarstänger, kransar och att lägga under kudden... Vissa år har ju det mesta hunnit blomma över till midsommar. 

 
 
 
 

En dag på öa!

Igår blev det en dagsutflykt till Visingsö. Vi hyrde cyklar, åt vår medhavda matsäck vid en gammal ruin, spelade ukulele osv... Mycket trevligt må jag säga! Och vilket väder vi fick! 
 
 
 
 

Den svenska sommaren

Skolavslutningstider och alldeles snart midsommar.

Och alla klagar på vädret, som det ändå inte går att göra något åt... Lär sig inte folk att det är det här som är den svenska sommaren? Oavsett hur tråkigt det är...


Minicupcakes och maränger

Jag bakade också lite till Sigges dop.
 
Maränger och cupcakes blev det förstås...

 
Två olika smaker blev det; Vaniljmuffins med hallon i och rosafärgad creme cheese frosting samt vaniljmuffins med marabou choklad i och ahlgrens bilar-fluff.

Receptet till Ahlgrens bilar-fluffet (det gröna), hittade jag på den här bloggen. Det var verkligen sjukt gott!

Grodan

Igår var det dop för Sigge. Jag hade sytt en present till honom, som jag inte ville visa här förrän han fått den. Tänk om han skulle sett den i förväg! (Eller hans mamma kanske...)

Grodan Sigge
 
Grodan Sigge
 
Grodan Sigge
Mönster och idé hittade jag här.

En dag i Malmbäck

Vi har fått dille på ukelele här hemma. Det är kul, men det räcker ju inte med en! Alla måste ha varsin så att vi kan starta en orkester! 

Så, vi skulle åka till Malmbäck för att hämta tre stycken ukuleles som jag köpt på Tradera... Vi kom alltså hem till ett tyskt äldre par som bjöd in oss i deras hem. Utifrån såg huset jättemysigt och fint ut, inomhus såg det ut som en tysk souvenirbutik som ingen varit inne i sedan 1987... Det låg som en dimma över hela rummet och där fanns saker ingen människa trodde existerade, ur högtalaren spelades mystisk musik och det var grejer överallt.

Men vi betalade våra instrument och åkte vidare. Kände oss lite hungriga, så vi stannade på det lilla torget i Malmbäck för att besöka den lokala pizzerian. På "Disney Pizzeria" hette alla pizzor Disney-inspirerade namn, men hade exakt samma innehåll som på alla andra pizzerior. Capricciosa hette Pinoccio, Hawaii hette Musse Pigg och Calzone hette Ariel... Mycket kreativt. Vi tog varsin Musse Pigg med champinjoner.



När vi väl kom hem och skulle börja spela så upptäckte vi att den ena uken inte gick att stämma, den lät bara skit helt enkelt. De andra två var okej, men knappast av bästa kvalitet. Och det hade jag väl inte väntat mig heller, för de kostade inte många kronor, men vore ju kul om det åtminsotone går att spela på dom...


Men vi fick ju en liten trevlig dagsutflykt i alla fall! Och Småland är ju vackert när man far runt på småvägarna!

Sommar i Småland

Befinner mig nu i Småland och här ska jag vara i minst 10 veckor i alla fall. Skönt på ett vis, men det är ju det här med att sommarjobba... Ser inte fram emot att börja. Men, sommaren innebär ju också lite roliga saker! (Tack och lov...)

I lördags var jag på det första av årets två bröllop. Nästa bröllop jag ska på blir nog mitt åttonde totalt, där jag är bjuden alltså, har ju sjungit på en del vigslar utöver det. Men det här blir det första bröllop jag inte ska sjunga något, utan bara är gäst. Ska bli spännande ändå...

Men först blir det dop för Sigge i helgen. Och då ska det sjungas!

RSS 2.0